Riksdagsvalet

Vår valprogram 2022

Valprogrammet för Common sense in Sweden 

Här åtta punkter varför du ska rösta på oss i valet.

1. Klimatet Arktis smälter så fortare nu och det visa sig på vädret i världen. Vi måste som medborgare i Sverige idag börjar agera och verkligen ta signalerna på allvar och vi kan inte fortsätta sitta och titta på när jorden går under. Vi vill höja bidra g från 70 000 kr till 200 000 kr om man köper en ny elbil. 

Därför måste alla ta sitt ansvarig för klimatet nu. 


2. Personlig assistans Alla människor som har rätt enligt svensk lag till personlig assistans ska få det och inte vara orolig att försäkringskassan eller sin egen hem kommun ska dra in rätten till eget liv och till lika även för dessa familjer, vänner, sina assister och assistens egna familj. 


3. Äldrevård och sjukvården Alla som är äldre ska få rätten att få komma ut 2 timmar om dagen om de önskar det oavsett om bor hemma eller på ett äldreboende. Det vill vi arbeta för att ska bli en ny lag under kommande mandatperioden. Sjukvården i Sverige måste göras om, så att regionerna blir en regional myndighet under socialstyrelsen. Sveriges universitetssjukhus ska äga av staten och andra stora och medel stora sjukhus kan ägas av både staten, privata bolag, ideella organisationer och stiftelse. Små sjukhus och hälsocentraler ska i första hand ägas av privata bolag, ideella organisationer och stiftelse. Folktandvården ska ingå i övriga sjukvårdsomsorg. 


4. Flera poliser på mindre orter i Sverige. 

5. Barnomsorg och skola Max 15 barn per barngrupp i förskolan och max 15 elever per klass och det ska alltid ingå minst en elevassistent per klass i skolan och samma på fritidshem. 

6. Fritid Varje barn har rätt en fritid. Vi vill ge varje familj ett bidrag på 5 000 kr per år och barn. Bidraget går till ( läge, deltagare avgift och utrustning). 


7. Skatt och företag Sverige måste ta fram ett nytt skattesystem som blir enklare att förstå för alla och redovisa vart pengarna går till. Vi tycker att personer som är 65 år och har arbetat hela sitt liv ska få skattebefrielse resten av sina liv. Man ska kunna få ett start bidrag för att kunna starta företag. Bidraget ska gå till en uppstart av företag på 50.000 kr och ett lönebidrag i ett år för en person på heltid eller del upp den på flera personer om man vill det.

 

8. Personer som bor i Sverige ska kunna rösta och påverka olika beslut i riksdagen, sin region och sin kommun.

Vill du ställa upp i riksdagensvalet för Common sense in Sweden.
Du så klart även ställa upp för oss i din region och kommun.

Vår valsedlar 

https://data.val.se/partier/valsedlar?valtyp=RD&omrade=25

© 2018-2023 Common sense in Sweden | Alla rättigheter reserverade.
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång