Hur röstar jag på Common sense in Sweden. Eftersom vi är ett lite parti så har vi inte resurer att lägga ut valsedlar i alla län. Därför lägger vi bara ut valsedlar i Gävleborg. De flesta av de här lokalerna har bara förtidsröstning så om ni vill rösta på oss så måste du förtidsrösta eller ta en blankvalsedel om inte våra valsedlar finns tillgängliga. Det gäller även landsting och kommuner där vi har kandidater.Här nedan hittar du de förtidsställerna där vi lägger ut valsedlar för riksdagsvalet. Men om du vill rösta på landsting eller kommun får du ta en blank valsedel och kolla upp vilka kandidater vi har. Så här röstar du med våra valsedlar.
Vi har fyra kandidater på valsedeln som du kan välja att kryssa i en.
På våra riksdagsvalsedlar går det att skriva ditt en till kandidat.

Så här röstar du med en blank valsedel.

Om våra valsedlar inte finns utlaggda där du röstar, så tar du en blank valsedel och skriver ditt vårat partinamnet och namnet på kandidaten, om du vill rösat på en kandidat.
När du röstar med en blank valsedel är det viktigt att du skriver ut hela vårat partinamn och inte några förkortningar.
För att inte länsstyrelsen ska missuppfatta, att du vill rösta på oss!
Personen som du vill rösta på, måste ha samtyckt för att din röst ska vara gilltig.

Här kan du läsa mer

https://www.val.se/svenska-valsystemet/valsedlar-och-personrosta/rosta-pa-parti-och-person.html

Här kommer vårat budgetförslag för år 2019.

Rättsväsendet kommer vi i våran budget att satsa 50 mdkr och det är 2.8 mdkr mer än vad regeringen har i sin budget. För att får fler poliser på landsbygden och förkorta förhandlingsärendena i domstol.

I våran budget satsar vi 3 mdkr mer än vad regeringen gör på internationell samverkan för att kunna köpa in flygplan och helikoptrar vid kris situationer tillsammans med de övriga länderna i norden.

Hälso och sjukvård kommer vi satsa 80 mdkr under året. Målet är att under de kommande åren ska det finnas minst en vårdcentral i varje kommun som har öppet dygnet runt som landstinget fogar över. För att avlasta akuten vid lindrigare behov.

Sjukdom och funktionsnedsättning kommer vi satsa 100 mdkr och en stor del av dessa pengar ska gå till personlig assistans inom LSS.

Sen kommer vi att satsa på ett nytt statligt bidrag till kommunerna som göra att varje kommun får 200 mkr. Den här satsningen kommer att kosta staten 58 mdkr.

Pengarna ska användas till att skapa balans i kommunernas ekonomi. Vi kommer även göra en stor satsning under 2019 och de kommande åren för att snabba på att få bort statens skatteskuld. Så Sverige blir ett av de få länderna i världen som inte har någon skatteskuld. Under 2019 vill vi att Sverige betalar 55 mdkr, det är mer en fördubling av regeringens budget.

Våran budget har ett överskott på 7 mdkr mer än regeringens budget.

https://common-sense-in-sweden.webnode.se/budget/